Mini Accu

Het Mini logo

Ben jij in het bezit van een Mini en op zoek naar een nieuwe accu? Lees dan vooral verder!

De kleine auto met een grote geschiedenis vind zijn oorsprong in 1957. British Motor Corporation moest toen een auto ontwerpen die klein van buiten was maar groot van binnen.  
De grote bazen die BMC hadden opgericht, waren meteen verknocht aan het kleine autootje en begonnen in 1959 met de productie. Het dwarsplaatsen van de motor en een voorwiel aandrijving in plaats van een achterwiel aandrijving waren twee vooruitstrevende technieken die in de Mini werden toegepast.  

Naast een productie kanon had de Mini ook aardig wat sportieve overwinningen binnengehaald. Zo wonnen zij de Rally van Monte Carlo in 1964, 1965 en 1967.   

Vanaf 2001 heeft BMW de merkrechten van Mini overgenomen en heeft het merk een nieuw leven ingeblazen, met een gloednieuw ontwerp en een knipoog naar het verleden.  
Deze nieuwe Mini was verder een compleet andere auto dan de vroegere versies en was behoorlijk gegroeid. De karakteristieke wegligging wisten ze te behouden waardoor ook de nieuwe versie een groot succes is geworden.  
Inmiddels zijn er naast de ‘kleine’ variant ook een stationwagen (Clubman), een cabrio en een ‘kleine’ SUV (Countryman) waar er van elk model ook een elektrische variant word gemaakt. 

Hoe vind je de juiste accu voor je Mini?

Aangezien er veel verschillende modellen zijn gemaakt met uiteenlopende motor varianten, zijn er ook veel verschillende accu’s te plaatsen in een Mini. Om er zeker van te zijn dat je de juiste besteld kan je gebruik maken van onze kentekenzoeker.  
Belangrijk is om de opties die hieruit voort komen goed te vergelijken met de oude accu, klopt de capaciteit (Ah), zijn de afmetingen hetzelfde en is het poolschema hetzelfde? Als alles overeen komt is het simpelweg nog wat gegevens invullen en bestellen maar! 

Mini Accu zoeken via kenteken of model

Vind snel de juiste accu op basis van uw voertuiginformatie
Zoek uw voertuig op kenteken
Er zijn voor het kenteken geen resultaten gevonden.
Selecteer je voertuig handmatig
Er zijn geen resultaten gevonden of er ging iets mis. Pas uw zoekopdracht aan en probeer opnieuw.

Zoeken op Mitsubishi OE artikelnummer

Naast de kentekenzoeker is het ook mogelijk om op het OEM nummer (Original Equipment Manufacturer) te zoeken. Dit zal op de accu staan die vanuit de fabriek is meegeleverd. Dit nummer kan in de zoekbalk worden ingevuld om er zeker van te zijn dat je de juiste accu besteld.  

Meest verkochte producten

Alles over Mini accu’s

De vaak sportieve auto’s van Mini zijn een waar genot op de bochtige wegen door hun goede wegligging en pittige motoren. De accu’s die deze auto’s laat starten worden niet door BMW/Mini zelf gemaakt. Deze zullen dus altijd door een ander bedrijf geleverd worden. Een originele Mini accu zal je dan ook nooit tegenkomen, wel zal er vanuit de fabriek geleverde accu een mooie Mini of BMW sticker er op hebben zitten.  
Doordat er geen originele accu bestaan zal de deze door elk merk kunnen vervangen en ben je bij Accudeal.nl een stuk voordeliger uit dan bij de dealer. 

Mini Clubman

Lees meer over accu’s voor je Mini Clubman

Mini Countryman

Lees hier alles over accu’s voor je Mini Countryman

Mini Cooper

Lees meer over accu’s voor je Mini Cooper

Mini Spaceman

Lees hier alles over accu’s voor je Mini Spaceman