Wil je gewoon zo snel mogelijk ons aanbod aan AGM Start Stop accu’s bekijken? Klik dan op de onderstaande link. Wil je echter weten waarom je dit product nodig hebt? Of welke techniek hiervoor is gebruikt? Lees dan snel verder.

Bekijk hier alle AGM start-stop accu’s

Waarom heb ik een AGM start-stop accu nodig?

Mijn auto heeft een start-stop systeem. Heb ik nu echt een speciale accu nodig voor mijn auto? Jazeker, is het antwoord. Maar waarom heeft mijn auto dan een AGM start stop accu nodig? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. Doordat uw auto continu uitschakelt als u stil staat (in zijn vrij of neutraal), start u dus veel vaker dan met een normale wagen. Tijdens het stil staan draait uw radio door, de airco blijft loeien en uw navigatie functioneren. U trekt de accu dus leeg zonder dat de dynamo hem weer vol laad. Vervolgens trekt u hem nog dieper leeg, doordat de auto daarna weer moet starten. Hij is nu diep ontladen. Gelukkig, gaat u nu weer rijden. De dynamo laad hem weer een beetje op. Maar na nog geen 500 meter komt u weer een stoplicht tegen. Hij is in dat korte stukje natuurlijk nog lang niet vol. De motor slaat weer af, uw radio trekt de toch al niet vol geladen AGM start-stop accu weer verder leeg. Het stoplicht staat op groen. U kunt weer. Nu moet je echter weer starten. Dit ontlaad het toch al diep ontladen product nog verder. En zo herhaalt dit proces zich elke keer opnieuw. Je ziet dat dit om een heel andere belasting vraagt. Een normale accu kan dat helemaal niet. Denkt u er maar eens aan wat er gebeurd als u de lichte te lang aan laat staan. Juist, je auto start niet meer. Daarom heeft u echt een AGM start-stop batterij nodig

De techniek van een AGM Start-stop accu

De techniek is eigenlijk afgekeken van de accu’s die verbruikers aan boord van schepen en campers word gebruikt. Ze worden tenslotte veel dieper ontladen en moeten hier tegen kunnen. AGM betekent Absorbed Glass Matt. Deze AGM matten zijn om de loodplaten van de start stop accu heen gevouwen en hebben al het losse zuur opgezogen. Bij diepe belasting trekken de dunne plaatjes van een startaccu heel snel krom. Deze glas matten zorgen ervoor dat dat niet gebeurd. Daarnaast is de interne weerstand ook nog eens lager.

Conclusie

De techniek die gebruikt wordt bij een AGM Start-stop accu word is dus veel beter. Helaas is dit ook duurder om te maken. Dat is de rede dat AGM Start stop batterijen een stuk duurder zijn dan u gewend was van een normale. Maar door de eisen van de nieuwe auto’s komt u er helaas niet onderuit.


TrustedShops