Optima accu

Optima accus's

De Optima accu is door haar speciale Spiral Cell AGM technolgy een absolute krachtpatser. De accu’s gaan tot wel 3x langer mee dan conventionele accu’s en zijn tot wel 15x trillingsbestendiger. De series bestaan uit Optima Yellow Top, Blue Top: Deep Cycle accu’s en de Optima Red Top: Start accu’s. Afhankelijk van uw toepassing dus altijd een geschikte accu. Bekijk hieronder ons aanbod van Optima accu. Wij hebben ze alvast voor u gegroepeerd per toepassing!

Ons Optima Accu aanbod

Optima Spiral cell AGM batterijen bestaat uit drie verschillende lijnen. Elke van die lijnen heeft zo zijn eigen karakteristieken. Deze verschillende lijnen worden dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt. Wel handig als er dan een duidelijk onderscheidt wordt gemaakt. Dit hebben ze gedaan door hun producten onder te verdelen in drie kleuren.

Red Top

Optima Red Top
De accu’s in de Red Top serie van Optima zijn gemaakt om super hoge piekstroom te leveren. Door de Spiraal cellen zijn ze ook nog eens super trilbestendig. Vrachtwagen’s, landbouwvoertuigen, trilplaten, grondverzetmachines of grote SUV’s. Eigenlijk maakt het niets uit voor deze krachtpatser niet uit wat er gestart moet worden. Deze batterij overtreft echt elk ander merk of product. Hij is daarnaast ook nog eens “droog” en dus volledig onderhoudsvrij.

Yellow Top

Optima Yellow Top
De Optima Yellow top serie, het beste van beide werelden in één accu. Of hij nou piekvermogen moet kunnen leveren of diep ontladen moet worden. Deze multifunctioneel inzetbare batterij kan het allemaal. Hij valt dan ook onder de semi-tractie categorie, maar misschien is ie wel zo goed dat hij eigenlijk van buiten categorie is. Super vaak ontladen, en toch probleemloos een hoog piekvermogen afgeven. Hij wordt dan ook veel gebruikt voor movers, campers en en boten.

Blue Top

Optima Blue Top
De Optima Blue Top serie, voor als het echt diep ontladen moet worden. Deze Deep Cycle levert veel meer cycles dan conventionele accu’s en is ook nog eens super trilbestendig. Ideaal als de accu van uw boot of camper aan de hoogste eisen moet voldoen. Met zijn uitzonderlijk hoge laadstromen en korte oplaadtijd maken dit tot de perfecte recreatie / verbruikers accu. Deep Cycle met een cycle-tje meer? Dan is de Blue Top serie perfect voor jou!

Maandaanbiedingen

Hier onder vind je onze maand toppers. Profiteer nu snel van deze geweldig lage prijzen.

De voordelen van een Optima accu

  • 15x beter bestand tegen trillen
  • Lage interne weerstand
  • Sneller te herladen
  • Constante stroomafgifte
  • Diep te ontladen
  • Extreem hoog piekvermogen
  • Lange levensduur

De Optima batterij is voorzien van een AGM Spiral cel technologie. Dit is een door Optima gepatenteerd ontwikkeld lood rooster in de vorm van een veer of spiraal. Een veer is veel krachtiger dan een vlakke plaat. Dit zorgt ervoor dat deze veel beter tegen diep ontlading kan dan een gewone accu. Door dit te combineren met de AGM Technologie, die zorgt voor een super lage weerstand en een nog verdere versterking van de platen, hebben ze misschien wel de ultieme accu gecreëerd. Een echte alleskunner die zijn hand niet omdraait voor een diepe ontlading maar ook nog eens een geweldig piekvermogen behoudt om motoren te kunnen starten. Door de lage interne weerstand is hij ook nog eens super snel op te laden is. Deze duurzame accu is dan ook niet voor niets een uitstekende en betrouwbare keuze.

De Geschiedenis

Al 40 jaar lang produceert Optima de meest hoogwaardige en geavanceerde batterijen. In 1972 vragen ze dan ook al patent aan op hun unieke spiralcell design voor de loodplaten. Deze krijgen ze vervolgens met een octrooi in 1975 toegewezen. Het bedrijf wat dit ontwikkelde ging door het leven als Gates Rubber Company in Denver, Colorado. De eerste afzet was vooral binnen de militaire markt. Door bewezen succes produceerde Gates in 1987 dan ook de eerste AGM Optima accu voor de automotive industrie.

Gates besluit optima af te splitsen, maar door de geringe vraag in de particuliere aftermarket besluiten ze het merk te verkopen aan een Scandinavisch Gyling groep. Al snel na de overname begint de vraag naar het merk toe te nemen. Iets wat ervoor zorgde dat het merk in 2000 werd overgenomen door Johnson Control   (eigenaar van het merk Varta). Vanaf hier nam het merk een vogelvlucht. Zo werd het merk in 2004 officieel OE supplier van Ford GT en in 2011 ook de direct fit vervang in de Toyota Prius vanaf 2004 en nieuwer.