Dual Purpose accu

Dual Purpose accu, wat is dat nou precies? Eigenlijk zegt de naam het al. Laten we het even vrij vertalen. Dual betekend twee. Purpose betekend doel. Dit product heeft dus twee doelen. Maar welke doelen zijn dat dan? Als je daar meer over wilt weten lees dan eens door.  Weet je alles al en wil je gewoon door ons assortiment Dual Purpose accu’s kijken? Wij hebben ze voor je gesorteerd per toepassing:

Twee doelen één product

Zoals net uitgelegd betekent Dual Purpose  letterlijk vertaald twee doelen. De Dual purpose batterij heeft dus twee doelen in 1 product. Eigenlijk is het dus een het beste van twee werelden? Ja, zo zou je het kunnen zeggen. Je kan het ook andersom bekijken. Hij gaat voor allebei de doelen maar half. Zo is iets gemaakt voor 1 doel altijd beter dan iets wat meer moet kunnen. Het product is dus meer Allround en dus minder gespecialiseerd. Hij is hierdoor wel multifunctioneel inzetbaar. En voor toepassingen waar het beide doelen moet kunnen vervullen is dit natuurlijk ideaal. Maar wat zijn nou de doelstelling?

  1. Diepere ontlading
    Hij moet tegen een stootje kunnen. Het kunnen gebruiken voor service doeleinden is een must! Hij mag dus zeker niet kapot gaan door een beetje ontlading
  2. Starten
    Hij moet een voertuig kunnen starten. En heeft dus een piekvermogen nodig.

Omdat beide eigenschappen om een andere techniek vragen is het natuurlijk nooit mogelijk het beste te zijn in beide. En toch is men er in geslaagd door het toevoegen van glasmat separaten en het verdikken van de platen, een product te maken dat beide kan. Het resultaat? Een Dual purpose accu. Misschien niet zoveel piekstroom als in een starter en iets minder cycles als bij een deep cycle. Maar een prima combi product, welke vooral gebruikt word op plekken waar te weinig ruimte is voor een gescheiden circuit. Of voor iemand die opzoek is naar een service accu waarbij de prijs een grote rol speelt. De Deep Cycle accu is namelijk een stuk voordeliger dan een AGM of Gel!

Het product word vaak toegepast in de volgende voertuigen of toepassingen:

Boot | Camper | Vrachtwagens | Mover | Solar | Tuinhuis