AGM accu

Een Agm accu wat is dat nu precies? Hoe ziet het er uit? En wat zijn de voordelen? Ons assortiment bestaat uit diverse merken en AGM batterijen voor diverse toepassingen. Alles over een AGM accu vind je via deze pagina. Bestel jij hem op werkdagen voor 12 uur? Dan wordt hij vanavond zelfs gratis geleverd!

Voor welke toepassingen hebben wij een AGM accu?

Wil je er eentje kopen? We hebben het wat makkelijker gemaakt voor u. Hieronder vind je links naar alle AGM accu’s gesorteerd per toepassing. Wil je de producten bekijken? Klik dan op de Button van uw toepassing hieronder.

AGM Start-Stop accu

De AGM Start-stop accu wordt gebruikt in voertuigen met een start-stop systeem. Doordat de motor continu opnieuw start en tijdens het stilstaan de auto gewoon stroom blijft verbruiken wordt er steeds meer gevergd van de auto. Hiervoor is een speciale accu noodzakelijk.

Bekijk alle AGM Start-Stop accu’s

Boot AGM accu

Alle apparatuur aan boord moet tenslotte ook zonder wal stroom voorzien worden spanning. Deze accu kan dan ook super goed tegen diepontlading. Ook gast een AGM batterij niet tijdens laden. Hierdoor is dit product perfect geschikt als service accu en ook nog eens super veilig!

Bekijk alle boot AGM accu’s

Camper AGM accu

De camper accu zit vaak weggestopt in luchtdichte ruimtes. Onder uw bed of bank bijvoorbeeld. Omdat dit product niet gast tijdens het laden kan je deze zonder problemen op dit soort plekken monteren. Daarnaast is hij ook nog eens bestand tegen extreem diepe ontlading.

Bekijk alle Camper AGM accu’s

AGM Motor accu

Of je jouw motor gebruikt voor lange tochten of voor de korte dagelijkse ritjes, de accu moet het maximale kunnen leveren! De AGM motor accu’s zijn bestand tegen alle omstandigheden zonder vermogensverlies. Voor elk type motor weten wij de juiste batterij te leveren.

Bekijk alle AGM motorfiets accu’s

Wat is een AGM accu

Bij de AGM batterij is een ander ander soort techniek gebruikt, dan bij oude natte conventionele accu’s. Het chemisch proces is nog steeds gebaseerd op een Lood-zuur reactie. De platen in dit product zijn dus nog steeds van lood. Ook zuur wordt hierin nog steeds gebruikt. Het verschil is echter dat het zuur niet meer los in de bak zit. De loodplaten zijn gescheiden door een soort pamper. Deze pamper, ook wel Absorbed Glass Matt, absorbeert het zuur. Dit zorgt ervoor dat er dus geen los zuur meer in de accu rond drijft. Omdat hij dus “droog” en lekvrij is verward men dit ook nog wel eens met Gel. De AGM accu valt onder de categorie VRLA accu’s.

Hoe ziet een AGM accu er van binnen uit?

Hoe ziet zo’n AGM accu er nu eigenlijk van binnen uit? Hiernaast zie je een plaatje. De positieve loodplaten, welke voorzien zijn van actieve pasta zijn ingepakt in een glasvlies. Deze De negatieve platen worden vervolgens ingeklemd tussen de positieve platen met glasvezel matjes. Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe dat er uit ziet. De deksel van de AGM batterij is voorzien van
De binnenkant van een AGM accu

De voordelen van een AGM accu

Zoals hiervoor verteld, zit het zuur dus opgenomen in de glasmatten. Hierdoor is er geen los zuur meer aanwezig in de accubak. Dit voorkomt het klotsen van het zuur en maakt het lek “proof”. Ook gast dit product niet meer. Hierdoor hoef je niet bang te zijn, voor de vorming van knalgas. Het product is dus veiliger. Daarnaast kan je het zonder problemen monteren in afgesloten of luchtdichte ruimtes. Ook is hij volledig onderhoudsvrij.  Naast het opnemen van zuur, zorgt de Absorbed Glas Mat er ook voor dat de platen niet krom kunnen trekken. Dit bevorderd de levensduur van uw product bij diepere ontlading. De AGM accu is hierdoor uitermate geschikt voor diepontlading en cyclisch gebruik. Hij kan ontladen worden tot wel 80% D.O.D. Een AGM accu is dan ook bij uitstek geschikt, als u opzoek bent naar een veilige en krachtige voedingsaccu voor uw huishouden en licht, aan boord van uw boot, camper, mover of in stand alone systemen.

Wat is het verschil tussen een Gel of AGM accu?

In de volksmond worden deze soorten vaak als hetzelfde beschouwd. Dit is echter niet het geval. Beide vallen onder de categorie VRLA accu’s. Zoals je eerder in dit artikel al kon lezen is een AGM batterij, een product dat is gebaseerd op een loodzuur reactie. Het zuur zit hierin opgenomen in een Absorbed Glass Matt. Een vlies die als een soort pamper al het zuur heeft opgenomen. Hierdoor wordt een accu met een AGM vlies ook wel vliesaccu genoemd. Bij een Gel accu worden er siliconen elementen aan het zuur toegevoegd. Hierdoor krijgt het zuur een vaste geleiachtige vorm, waardoor het niet meer kan lekken.