Start accu

Zoekt u een start accu? De ene startbatterij is de andere niet. Welk product je nodig hebt dat hangt natuurlijk van uw voertuig af. Wilt u gelijk zien welke startaccu’s geschikt zijn voor jouw voertuig. Hieronder vind je links naar de beste merken, een groot aanbod met een hoog koud start vermogen. Allemaal gesorteerd op toepassing. U gaat tenslotte een vrachtwagen niet starten met een product voor een motorfiets. Bekijk onze producten:

Wat doet een startaccu

Dit product moet zorgen voor het starten van de verbrandingsmotor. Deze zal worden gestart door middel van drie componenten. Dat zijn lucht, brandstof en een vonk. Om een vonk te kunnen krijgen, heb je een hoge stroom nodig. Zo kan de motor vanuit een een koude en stilstaande stand worden aan gestart. Om deze hoge stroom te kunnen leveren, heb je een startbatterij nodig. Kan je dit dan niet met elk product? Nee, om dit te bereiken heb je namelijk heel veel kracht en stroom nodig, in een hele korte tijd. Dit noemen we ook wel een koud start vermogen of piekvermogen. Dit piekvermogen zorgt dat het product voldoende vermogen heeft om uw motor rond te slaan. Zodat u vervolgens zonder problemen kunt wegrijden of starten.

Verschil in vermogen bij start accu’s

Zoals net uitgelegd, heeft de startbatterij een piekvermogen nodig. Het piekvermogen, ook wel CCA (Cold Cranking Amps) of koud start vermogen. Dit zorgt ervoor dat u kunt starten. Bij het kopen van een startaccu, moet u hier dus goed naar kijken. Hoe hoger de CCA, hoe makkelijker het product uw voertuig kan starten. Maar is dit dan het enige verschil tussen al dat aanbod? Nee, daar vertellen we u zo meer over.

Zijn alle startbatterijen onderhoudsvrij?

Nee, dat ligt helemaal aan de techniek die er is gebruikt in de batterij. Van buiten lijken ze misschien hetzelfde maar van binnen is dit natuurlijk helemaal niet zo. In elk product zitten loodplaten aan de binnenkant. Op deze loodplaten zit pasta gesmeerd. Door andere stoffen toe te voegen aan de platen en pasta, geef je het product dus andere eigenschappen mee. Lood-antimoon en calcium zijn daar voorbeelden van. Wil je daar meer over weten?

  1. Calcium/calcium accu’s zijn volledig onderhoudsvrij
  2. Hybride accu’s (lood-antimoon/calcium) zijn onderhoudsarm, maar moet je wel controleren.
  3. Lood-antimoon accu’s moet je controleren en onderhouden.

Verschil in Levensduur bij start accu’s

Naast de hierboven genoemde verschillen, is er nog iets wat verschil kan maken. Het toevoegen van zilver. Zilver zult u zich afvragen! Daar maken ze toch sieraden van. Inderdaad, dat klopt. En denk eens goed na, heeft u zilver wel eens zien roesten? Nee, want aanslag hecht bijna niet op zilver. Het voorkomt dus dat de aanslag die zich vormt, tijdens het laden, minder goed hecht. Als de platen vol zitten met aanslag neemt het tenslotte geen lading meer op. Zilver-calcium zorgt dus voor een langere levensduur. Zilver is helaas ook duur. Daarom zijn deze start accu’s duurder. Maar je kan ze dan ook niet vergelijken met een calcium/calcium product.

Conclusie

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van een start accu. Belangrijk is natuurlijk het startvermogen. Maar ook de grondstoffen die zijn toegevoegd. Hiermee geeft men het product namelijk unieke eigenschappen. Komt u er ondanks al ons advies online nog niet uit? Neem dan eens contact op men onze klantenservice