Herroepingsrecht

Wat is nou eigenlijk dat Herroepingsrecht? Eigenlijk beschermd het jou als koper op het moment dat je iets koopt op afstand. Bijvoorbeeld via de telefoon of zoals in ons geval via het internet. Dit geldt voor alle alle artikelen of diensten die op afstand wordt aangeschaft. Het termijn hiervoor is wettelijk bepaald en is 14 dagen. Er zijn voor sommige producten echter uitzonderingen gemaakt. Voor artikelen met een houdbaarheidsdatum bijvoorbeeld. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn als je de bestelde taart na 14 dagen beschimmeld retour stuurt en je beroept op je herroepingsrecht. Het hiervoor benoemde voorbeeld is natuurlijk iets wat iedereen wel snapt. Maar er zijn ook uitzonderingen die minder voor de hand liggen.

  • Zaken of diensten die gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markten
    Hier kan je natuurlijk denken aan aandelen, goud etc. Klinkt logisch toch? want het product wat je aanschaft kan vandaag een andere waarde hebben dan over 14 dagen. Je staat er misschien niets zo bij stil maar in onze accu’s zit lood. Dit lood bepaald de inkoop en verkoop prijs van een accu. De prijs van lood wordt net als bij goud bepaald door beurskoersen. Dit betekent dat ons product valt onder zaken die gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markten en dus buiten het herroepingsrecht vallen.

Nou zijn wij echt de moeilijkste niet en willen uiteraad wel samen met jou kijken naar een gepaste oplossing als je het bestelde product onverhoopt toch niet meer nodig blijkt te hebben, wel moet je dit binnen 14 dagen na ontvangst bij ons gemeld hebben. Zolang het product nog in ons magazijn is en je wilt je order annuleren maken we daar sowieso geen probleem van. Maar ook daarna willen we best met je meedenken. De kosten voor het retouren zijn dan echter wel voor je eigen rekening en kan uiteraard alleen als het product nog niet gebruikt is en in nieuw staat bij ons binnenkomt.

Wilt je precies weten hoe wij omgaan met retouren? Bekijk dan even onze pagina retourneren of ruilen