Herroepingsrecht

Wat is nou eigenlijk dat Herroepingsrecht? Eigenlijk beschermd het jou als koper op het moment dat je iets koopt op afstand. Bijvoorbeeld via de telefoon of via het internet. Dit geld voor alle alle artikelen of diensten die op afstand wordt aangeschaft. De termijn hiervoor is wettelijk bepaald op 14 dagen. Er zijn voor sommige producten echter uitzonderingen gemaakt. Voor artikelen met een houdbaarheidsdatum bijvoorbeeld. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn als je de bestelde taart na 14 dagen beschimmeld retour stuurt en je beroept op je herroepingsrecht. Het hiervoor benoemde voorbeeld is natuurlijk iets wat iedereen wel snapt. Maar er zijn ook uitzonderingen die minder voor de hand liggen.

  • Zaken of diensten die gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markten
    Hier kan je natuurlijk denken aan aandelen, goud etc. Opzich ook logisch, want het product wat je aanschaft kan vandaag een andere waarde hebben als over 14 dagen. Je staat er misschien niets zo bij stil maar onze accu zit lood. Dit lood bepaald de inkoop en verkoop prijs van een accu. De prijs van lood word net als bij goud bepaald door beurskoersen. Dit betekent dat ons product valt onder zaken die gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markten en dus buten het herroepingsrecht vallen.

Nou zijn wij echt niet de moeilijkste en willen heus wel kijken naar een oplossing als u het bestelde product onverhoopt toch niet meer nodig hebt binnen 14 dagen. Zolang het product nog in ons magazijn is maken we daar zo ie zo geen probleem van. Maar ook daarna willen we best met u meedenken. De kosten voor het retouren zijn dan echter wel voor uw eigen rekening.

Wilt u precies weten hoe wij omgaan met retouren? Bekijk dan even onze pagina retourneren of ruilen