Deep Cycle accu

Hier vertellen we je alles over een Deep Cycle accu. Wat is het precies? Hoe werkt dat dan en wat kan je er mee? Opzoek naar een product? Bekijk ons assortiment deep cycle accu’s per toepassing:

Wat is een Deep cycle accu

Een deep cycle accu. Wat is dat nu eigenlijk precies. Eigenlijk is dit helemaal geen techniek accu. Het is een verzamelnaam voor meerdere soorten batterijen met dezelfde eigenschap. Vrij vertaald betekent dat dus Diep ontlading. Deze groep kan dus diep ontladen worden en zijn daarom dus geschikt voor service toepassingen, of voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Wat is een Cycle dan precies?

Een cycle betekent een ontlading tot een bepaald ontlaad percentage en de oplading tot 100%. Dit proces word ook wel een cycle genoemd. Tot welk percentage de accu word ontladen word uitgedrukt in D.O.D.. Dit staat voor Depth of Discharge. Met andere woorden, hoe diep ontlaad ik mijn product. Dit word altijd uitgedrukt in percentages. Dus als je de accu voor de helft leeg trekt, noem je dit een ontlading tot 50% D.o.d.. Laad je het product vervolgens weer op tot 100%. Dan is dat 1 cycle bij een ontlading van 50%.

Wat heb ik aan een cycle?

De Deep cycle accu kan dus diep ontladen worden. Zoals we hiervoor hebben gelezen word dat uitgedrukt in D.o.d.. Maar met deze cycles kan je ook de levensduur van het product uitdrukken. Dit proces zoals eerder beschreven kan de accu namelijk een aantal keer vol houden. Hoe vaak hij dit kan is dan de levensduur. Bijvoorbeeld de accu word deep cycle voor 50% ontladen. Hij kan dit 400x. Dan gaat hij dus 400 cycles mee als hij tot dit percentage wordt ontladen! Zo kan je dus de verschillen in levensduur van verschillende merken en soorten batterijen naast elkaar leggen.