Varta accu

Een Varta accu, daar heb je vast wel eens van gehoord! Het is misschien wel de bekendste accu / baterijen producent ter wereld. Dit van oorsprong Duitse merk, is niet voor niets marktleider geworden. Ze staan, zoals veel Duitse merken, voor degelijkheid en kwaliteit. Wil jij alles te weten komen over Varta accu’s? Dan zit je hier goed. Uiteraard kan je ze bij ons online bestellen of afhalen in een van onze filialen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Utrecht. Uiteraard staat onze klantenservice 6 dagen in de week klaar om jouw te helpen bij het kiezen van de juiste accu.  De gehele Varta Black Dynamic, Varta Blue Dynamic en Varta Silver Dynamic zijn bij ons standaard op voorraad. Op die manier kunnen wij jou dezelfde dag nog voorzien van een nieuwe batterij. Tenslotte wel zo handig als je de volgende weer naar je werk moet, je kinderen naar school moet brengen of een road trip gepland had staan.

Ons Varta Accu aanbod

Bekijk hieronder links naar ons assortiment aan Varta accu’s per toepassing. Wij hebben namelijk zo’n groot aanbod. Uiteraard vind je daar handige filters en zoekmachines die je helpen bij je keuze. Wij bieden ze aan voor de beste prijzen.

Waarom Kiezen voor een accu van Varta

De Varta accu’s zijn voorzien van een PowerFrame roostertechnologie. Dat is een door hun zelf ontwikkeld lood rooster. Deze zorgt door de constructie voor extra stevigheid. Daarnaast is hun product vanaf de Blue Dynamic serie, standaard voorzien van Zilver-calcium techniek.  Dit zorgt er voor dat hun producten veel langer mee gaan. Hun producten zijn krachtig, betrouwbaar en geheel onderhoudsvrij. Daarnaast beschikken ze over een hoog startvermogen of een hoog cyclisch vermogen.

Het is dan ook niet gek, dat veel bekende voertuig merken voor Varta kiezen. Bij de productie van hun nieuwe voertuigen (OE) is dit dan ook de standaard. Het merk levert o.a. aan Mercedes-Benz® en Volkswagen®. Ze hanteren dan ook al jaren een hoge kwaliteitsstandaard. Hierdoor zijn ze niet voor niets ‘s werelds grootste leverancier van OE (eerste montage) producten.Johnson control is als accu fabrikant de grootste ter wereld.

Johnson control is als accu fabrikant de grootste ter wereld. Hun label Varta is bij menig dan ook geen onbekende. Voor elke toepassing hebben ze wel een geschikt product. Zo zijn ze onder andere actief in de Automotive, Truck, Marine en recreatie branche.

De verschillende Varta accu serie’s

Johnson Controlls heeft het Varta assortiment opgesplitst in een aantal duidelijke productlijnen. Wil je alles weten over deze lijnen lees dan snel verder.

Binnen de Automotive sector hebben ze drie lijnen met Varta auto accu’s. Elke serie heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Hieronder vind je wat korte informatie over al deze lijnen. Uiteraard kan je ook gelijk de producten binnen deze serie bekijken.

Black Dynamic

E9 Varta accu 70ah black Dynamic 570144064
De producten in de Black dynamic serie zijn bedoeld voor de wat oudere auto modellen zonder al te veel elektronische apparatuur. Voorzien van prima koud startvermogen. Hierdoor perfect als simpele starter voor elke oudere auto.

Blue Dynamic

E11 Varta accu 74Ah Blue Dynamic
Alle accu’s binnen de Blue Dynamic serie zijn voor gangbare auto’s zonder extra energie behoefte. Alle producten in deze serie zijn standaard voorzien van Zilver-calcium technologie en gaan daardoor langer mee.

Silver Dynamic

E44 Varta accu 77ah Silver Dynamic 577400078
De top range binnen de standaard startaccu’s. Voor voertuigen met een extra energie behoefte. Zo zijn alle Silver Dynamic producten bijvoorbeeld voorzien van extreem hoge koudstart en een hogere capaciteit.

Promotive Black

Deze startaccu’s voor zwaardere toepassingen zoals Vrachtwagens, Lanbouw, zware generatoren en bussen. Voor voertuigen zonder extra energie behoefte of elektrische apparatuur aan boord. Gewoon starten is wat hij moet doen. 

Promotive Blue

Alle Varta Promotive Blue accu’s zijn volledig onderhoudsvrij. Daarnaast zijn ze voorzien van zilver-calcium voor een verlengde levensduur en hebben ze een hoge piekstroom. Hierdoor is voor deze krachtpatser geen enkel probleem elk zwaar voertuig te kunnen starten. 

Promotive Silver

Heb jij extra energiebehoefte nodig? Zo heeft de Promtoive Silver een veel hogere piekstroom. Daarnaast heeft deze top serie van Varta, ook nog eens glasmat separatoren en dikkere platen. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle zware voertuigen die meer doen dan alleen starten.

De Geschiedenis

Al vanaf 1904 produceren ze accu’s en batterijen. Dat deden ze eerst alleen voor de consumenten markt. Door hun jarenlange ervaring als accufabrikant, lopen ze inmiddels voorop. Zo zijn ze toonaangevend als het gaat om de ontwikkeling van lood-zuur accu’s voor de automotive markt. Ook zijn ze in deze sector de grootste OE (original Equipment) leverancier. Dikke kans dat jij in jouw auto origineel een Varta tegen komt.