Accu voor een BMW R 1200 GS

Een BMW R1200 motor

Nog zo’n iconische motorfiets uit de fabrieken van BMW Motorrad; de BMW R 1200 GS. Dit type van BMW zal de boeken in gaan als een van de best verkopende motorfietsen van BMW. De motor is zelfs door ‘Cycle World’ in 2012 uitgeroepen tot meest succesvolle motorfiets van de afgelopen 2,5 decennia.
Deze opvolger van de BMW R 1150 GS is geproduceerd vanaf 2004 tot en met 2019. Deze is verschenen als de R 1200 GS, de R 1200 GS Adventure, de R 1200 GS LC en de R1200 GS Adventure LC.

Ook dit model van BMW Motorrad maakt gebruik van de 1170 cc boxer twin motor. Deze kan in de laatste modellen een vermogen genereren van 123pk bij 7750 rpm. Wat ook zeker heeft mee geholpen aan de populariteit van deze motorfietsen zijn twee documentaires: Long Way Round en Long Way Down. Hierin maken twee avonturiers een wereldreis op hun R 1150 GS Adventure, de voorloper van de R 1200 GS.

Welke accu is geschikt voor jouw BMW R 1200 GS?

Om een BMW R 1200 GS te kunnen starten zal je net als bij elk ander voertuig een accu nodig hebben voor de elektrische stroom. Aangezien BMW Motorrad zelf geen accu’s produceert zijn er een aantal merken mogelijk die de juiste types produceren voor jouw R 1200 GS.

Door het grote succes van deze motorfiets zijn er een tal van verschillende modellen en speciale edities op de markt verschenen en hebben deze niet altijd hetzelfde type accu. Enkele voorbeelden van accu type’s die vaak terug te vinden zijn bij een BMW R 1200 GS zijn de YTX14-BS, YTX14-4, TTZ14S-BS, BMW GEL en de 51913. Elke code staat voor een bepaalde afmeting, poltype, polschema en capaciteit die dat type accu moet hebben. Dit om te voorkomen dat er verschillende maten per merk gemaakt worden die dan misschien niet zouden passen.

Aangezien het nooit 100% zeker is dat een van de eerder genoemde type accu’s in elke BMW R 1200 GS zit, zal je altijd je huidige accu moeten checken zodat je zeker weet welk type jij nodig hebt. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je altijd hulp vragen aan onze klantenservice via chat, mail, Facebook, telefoon of Whatsapp.

Zoeken op OE artikelnummer

Meest verkochte producten

Bestellen en bezorgen

Ondanks dat de BMW R 1200 GS bekend staat om zijn robuustheid en vermogen, geldt dit helaas niet voor elk onderdeel van deze degelijke motorfiets.
Naast de meer logische slijtage onderdelen zoals de banden, remblokjes/schijven en vloeistoffen, wordt de accu vaak vergeten als slijtage product. Afhankelijk van hoe vaak en hoe ver je de wijde wereld in trekt met jouw BMW R 1200 GS, zal je de accu om de zoveel tijd moeten vervangen voor een goede stroomvoorziening. Gelukkig heeft Accudeal.nl altijd de juiste accu voor jouw R 1200 GS in het assortiment beschikbaar. Altijd supersnel bij het door jouw opgegeven adres geleverd! Want voor 12:00 besteld op onze webshop is dezelfde avond nog in huis!

Samenvatting

Dit ongelofelijke succesnummer van BMW Motorrad is op heel veel van de Europese wegen terug te vinden. Om jouw BMW R 1200 GS goed startend te houden staat Accudeal.nl altijd voor je klaar. We leveren deskundig advies en een snelle levering van een passende accu!