Aanbieding!

Optima YTU4.2 Yellow Top 55Ah AGM Accu

259.95 Incl. BTW


SKU: YTU4.2 Categorieën: Boot accu LowMargin Mover accu Optima Yellow Top Let op: Niet alle toepassingen staan vermeld! Maak gebruik van de filter op de homepage of het menu wanneer uw toepassing niet wordt getoond.

Beschrijving

Ben je op zoek naar een goede accu voor starten en stoomvoorziening  voor diepe ontlading? Dan is de Optima YTU4.2 uitermate geschikt. Deze batterij is zowel geschikt als startaccu voor je bijvoorbeeld je boot evenals als stroomvoorzieningsaccu voor je huishouding. Zo zijn ze bij Optima in geslaagd om deze twee aspecten uitermate goed in één accu te verwerken: de Yellowtop. Benieuwd hoe het merk dit voor elkaar heeft gekregen? Lees dan verder, wij vertellen je het verderop in dit artikel!

Naast zijn handige formaat 254x172x200mm is deze accu nog eens goed te verplaatsen door het handige hengsel wat aan de accu zit. Dit maakt de batterij uiterst populair voor seizoensgebonden gebruik als de boot, camper of caravan (helaas) weer de winterstalling in moet.

Yellowtop accu eigenschappen

Dit product wordt ook wel verkocht onder de Optima codes YTU-4.2 of YT U 4.2. De EAN code van deze batterij is 4016987113530. Als je één van deze codes tegenkomt hebben we het over dezelfde accu.

Los van de techniek die er in de Optima Yellow Top YTU4.2 verborgen zit zijn de product specificaties ook zeer belangrijk bij de keuze van je accu. De afmetingen moeten passen in de ruimte waar de accu in word geplaatst, de hoeveelheid ampère en/ of de startkracht moeten overeen komen met je verbruik. Zo zijn er nog veel meer kenmerken die moeten kloppen bij de aanschaf van een accu. Hieronder vind je alvast een klein overzicht van de belangrijkste product specificaties.

Optima artikelcode:  YTU4.2, YT55S
Voltage: 12V
Capaciteit: 55Ah
Koudstart vermogen (CCA): 765A (EN)
Afmetingen: 254x172x200mm
Layout: 1 (plus links)
Bekijk alle overige eigenschappen

De voordelen van de Optima YTU4.2

De Optima YTU4.2 Yellow Top is speciaal ontworpen om veel kracht te kunnen geven en om daarnaast zeer diep ontladen te kunnen worden, dit hebben ze voor elkaar gekregen door een nieuwe manier van het inzetten van de loodplaten. het is gebruikelijk in een accu om de loodplaten parallel aan elkaar in de bak te plaatsen. Optima vind dat dit beter kan, ze bedachten daarom een spiraalvormige loodplaat, dit zorgt niet alleen voor extra oppervlakte waarop het zuur kan reageren (vandaar de hoge piekstroom) maar zorgt er ook voor dat de loodplaat zeer sterk is en daarom tegen diep ontladen kan zonder krom te trekken. Dit staaltje innovatie heeft er voor gezorgd dat de Yellowtop Optima 55Ah een vaak gekozen accu is.

Voordelen

✓ Super hoge piekstroom (met name in dit formaat uitzonderlijk) voor krachtig werk.
✓ Bestand tegen een diepe ontlading van wel 80%.
✓ Hoge trilbestendigheid door spiraal loodplaten
✓ “droog” door het gebruik van AGM techniek
✓ Snelle lading mogelijk door lage interne weerstand
✓ Optima Yellow top is direct klaar voor gebruik
✓ Geschikt om in een niet geventileerde ruimte te zetten
✓ Handig hengsel maakt hem zeer geschikt om te verplaatsen als de boot, camper of caravanaccu weer in de winterstalling moet.
✓ Recycling van deze accu is mogelijk (in te leveren bij een van onze vestigingen)

Nadelen

  • Hij is duurder dan een EFB of Semi-tractie accu (maar wel meer lifecycles)

Conclusie over de Optima YTU4.2 met EAN 4016987113530

Wanneer blijkt dat de YTU4.2 bij je past is bestellen bij Accudeal de beste keuze. Wij hebben deze Yellow top Optima accu altijd op voorraad staan en dat zorgt ervoor dat wij een mooie service kunnen aanbieden: vandaag voor 10:00 besteld is vanavond bezorgd! Handig als je snel op pad moet of als de accu gewoon alvast in huis wilt hebben voor het mooie weer. Tevens is het bij ons gratis verzending.

Extra informatie

Gewicht 19.9 kg
Afmetingen 25.4 × 17.5 × 20 cm
Fabrikantcode

YTU 4.2

Merk

Optima

Capaciteit (Ah)

55 Ah

Koudstart (CCA EN): [CCA]

765A

Toepassing

Starten, Starten en stroomvoorziening, Stroomopslag, Stroomvoorziening

Onderhoudsvrij

Ja

Lengte (mm)

254

Breedte (mm)

175

Hoogte (mm)

200

Hoogte Totaal (mm)

200

Layout

1

Terminal (poltype)

1+USA

Hold-down (voetrand)

B01

Gewicht (kg)

19.9

EAN

4016987113530

Soorten

AGM accu, Deep Cycle accu, Semi-tractie accu